Dieta South Beach

iulie 13th, 2010 Posted in Diete sanatoase

Dieta South Beach este una dintre cele mai populare diete din lume. Elementele acestei diete sunt mereu prezente in reviste, au aparut pana si produse alimentare care se folosesc de acest „brand”. Dieta South Beach a fost creata de Doctorul Agatston, un medic cardiolog american foarte bine cotat. Dieta a fost conceputa pentru suferinzii de boli cardiovasculare. Afla cum a devenit atat de populara si in ce consta ea.

Cele 3 faze ale dietei South Beach

1. In prima etapa, cea de initiere, se renunta la dulciuri si la produsele ce contin carbohidrati. Este cea mai stricta etapa si dureaza 2 saptamani. Scopul este de a stabiliza nivelul zaharului din sange si de a limita „pofta de dulce”. Pe lista produselor interzise se afla dulciurile, pastele fainoase, produsele de patiserie, painea, intr-un cuvant produsele ce contin grasimi saturate sau grasimi trans. In plus sunt eliminate fructele. In aceasta etapa pierderea de greutate este foarte vizibila.

2. A doua etapa a dietei South Beach este foarte lunga. in aceasta etapa scaderea in greutate este lenta. Ai voie sa mananci carbohidrati „sanatosi”, precum painea din faina integrala in locul celei albe. Persoanele ce nu vor sa slabeasca brusc pot incepe direct cu aceasta a doua etapa, scaderea de greutate fiind de cel mult 5 kg. Se pot consuma „la alegere” produse interzise in prima etapa, la alegere insemnand nu toate, ci numai unul sau altul odata. Sunt inlocuite pe cat posibil cu alternative sanatoase. IN sprijinul tau stau peste 1000 de retete ce te vor ajuta sa atingi obiectivul de greutate.

3. A treia faza este faza de mentinere, ea fiind de fapt un stil de viata. Cu exceptia respactarii a catorva reguli de baza, mesele pot fi normale si variate. In conditiile in care faci excese alimentare si te ingrasi, poti reveni temporar la prima sau a doua etapa.

Beneficiul acestei diete consta in efectul benefic pe termen lung asupra sanatatii. Alimentele recomandate sunt considerate, in mod universal, sanatoase, protejand impotriva afectiunilor si dandu-ti un tonus de invidiat!

Tu ai tinut aceasta dieta, ce parere ai?

Cuvinte cheie:

Comenteaza acest articol